december 18, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2012. október 25-én Községünkben két „BÜKK-MAK LEADER Közösségi Energiaudvar” került átadásra, melyeket az „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások” c. pályázat keretében Sály Község Önkormányzata és a Sályi Polgárőr Egyesület Kiemelkedően Közhasznú Szervezet valósított meg.

Az Önkormányzat beruházása egy 8,4 kWp teljesítményű napelemes kiserőműből és az azzal egy rendszerbe kötött 8000 VA kapacitású szünetmentes tárolóegységből, valamint egy korszerű, XXI. századi technológiát képviselő 3 kW „normál” teljesítményű elektromos jármű-töltőállomásból áll. A projekt demonstrációs célokat is szolgál, az eszközök megtekinthetőek az Önkormányzat épületének tetején és udvarán.

A Sályi Polgárőr Egyesület egy ugyanilyen eszközökből álló rendszert valósított meg a Gárdonyi Géza Általános Iskola területén, az Iskola kazánházának tetején látható napelemes kiserőmű teljesítménye 6 kWp.

A telepített eszközök a demonstrációs cél ellátása mellett az intézmények villamosáram-ellátását hosszú távon, jelentős mértékben segítik. A termelési adatokat hamarosan külön aloldalon tesszük mindeni számára elérhetővé.

Letöltés:
PROJEKT TÁBLA – Sály Község Önkormányzata.
PROJEKT TÁBLA – Sályi Polgárőr Egyesület Kiemelkedően Közhasznú Szervezet.

Written by admin.saly